Contact Us

Contact Us

PKF Cyprus

A member of PKF International. A global family of legally independent firms.

Προσωρινός υπολογισμός και υποβολή φορολογίας Κυπριακής Εταιρείας για το έτος 2021 – πληρωμή δεύτερης δόσης 31 Δεκεμβρίου 2021

Προσωρινός υπολογισμός και υποβολή φορολογίας Κυπριακής Εταιρείας για το έτος 2021 

Σύμφωνα με τους φορολογικούς νόμους της Κύπρου, οι Κυπριακές εταιρείες έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν υπολογισμό φορολογίας βασιζόμενες στα εκτιμώμενα εισοδήματα του έτους 2021.

Ο υπολογισμός της προσωρινής φορολογίας καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις, πριν ή κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες:

– 31 Ιουλίου 2021
– 31 Δεκεμβρίου 2021

Επιπλέον 10% επιβάρυνση επιβάλλεται στη διαφορά μεταξύ του φόρου, όπως θα καθοριστεί τελικά στη σχετική ετήσια έκθεση (οικονομικές καταστάσεις) και της προσωρινής φορολογίας, όταν η προσωρινή φορολογία όπως υπολογίστηκε είναι μικρότερη από το 75% του φορολογητέου εισοδήματος, όπως τελικά θα καθοριστεί στις οικονομικές καταστάσεις. Η τελική φορολογία για το φορολογικό έτος 2021 θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι 1 Αυγούστου 2022.

Αναθεωρημένος υπολογισμός της προσωρινής φορολογίας μπορεί να υποβληθεί στο Τμήμα Φορολογίας της Κύπρου πριν ή μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2021. Εάν ο αναθεωρημένος υπολογισμός είναι υψηλότερος, τότε 1.75% ετήσιος τόκος είναι πληρωτέος στη διαφορά του αναθεωρημένου πληρωτέου ποσού και του αρχικού ποσού που δηλώθηκε. Ο τόκος επιβάλλεται από την ημερομηνία εξόφλησης της 1ης δόσης. Κυπριακές εταιρείες ή πρόσωπα που καταβάλλουν το φόρο μετά τις ημερομηνίες που καθορίζει ο νόμος υπόκεινται σε περαιτέρω πρόστιμα και τόκους.

Σημειώνεται ότι, η κάθε εταιρεία έχει ευθύνη να αξιολογεί τα αποτελέσματα της για το φορολογικό έτος 2021 και να προχωρήσει με την καταβολή των προσωρινών φορολογιών, όπου αυτό χρειάζεται. Η εταιρεία ευθύνεται επίσης για κάθε τόκο και πρόστιμο που προκύπτει λόγω λανθασμένων υπολογισμών ή εκτιμήσεων.
Αν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, δεν υπάρχει φορολογητέο εισόδημα ούτε οφειλόμενος φόρος, η εταιρεία δεν υποχρεούται να υποβάλει δήλωση υπολογισμού προσωρινής φορολογίας.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια για να υπολογίσετε το φορολογητέο εισόδημα και την πληρωμή του σχετικού φόρου της Κυπριακής σας εταιρείας αναφορικά με το έτος 2021.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@pkf-nic.com
Τηλέφωνο + 357 22760100

Αυτή η δημοσίευση είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως επαγγελματική συμβουλή

Η PKF abas limited είναι μια εταιρεία μέλος του δικτύου PKF International Limited δικτύου νομικά ανεξάρτητων συμβουλευτικών οίκων και δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση για τις πράξεις ή παραλείψεις εκ μέρους οποιουδήποτε άλλου συμβουλευτικού οίκου ή οίκων.